Вчитаймося в Лесине слово іскристе

«Я жива,я буду вічно жити,.

Я в серці маю те, що не вмирає..»

25 лютого 1881 р. народилася велика українська поетеса Леся Українка – це літературний псевдонім, а насправді –Лариса Петрівна Косач.

Її постать посідає гідне місце серед великих і безсмертних мужів, таких як Гомер, Данте, Шекспір, Гете, Пушкін і Шевченко, Бетховен і Чайковський, Мікеланджело і Рембрандт.

Прожила Леся всього 42 роки 33 з яких плідно працювала на літературній ниві. У спадок майбутнім поколінням поетеса передала велику мудрість справжньої любові до України, яку вона пронесла через усе своє життя. Творчість Лесі Українки багата й різноманітна . ЇЇ поезія свідчить про велику любов до рідної землі, вболівання за долю свого народу. Цілі збірки українських пісень , казок, ігор зібрала поетеса, записала і передала нам у спадщину.

Сьогодні, на уроці Я досліджую світ, учні 2 та 3 класів Плугівського НВК І-ІІІ ступенів разом з класними керівниками Шмигельською О. П. та Гошко Н. Й.,. відзначили День народження великої української поетесси Лесі Українки. Діти мали можливість переглянути відеопрезентацію з цікавими фактами про життя Лесі Українки, послухати уривки її казок, зачитати дитячі вірші написані письменницею та намалювати ілюстрації до творів Лесі Українки.

Життя Лесі Українки – подвиг митця, один із тих подвигів, що підносять людину в очах сучасників, роблять її нетьмарною зіркою в очах нащадків. Леся, яка стільки зробила для розвитку рідної культури, була і залишається нашою національною гордістю.

Кiлькiсть переглядiв: 6

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.