Допомога птахам взимку

Настала зима. Під сніговим покривалом зачаїлися і зимують багато тварин. Добре тому, у кого тепле, затишне лігво, барліг, нірка чи гніздо та запасів повна комора. Поїв, згорнувся калачиком - спи міцно, дивись солодкі сни.

А птахи, які залишилися на зимівлю, сильно страждають від холоду і голоду. Крижаний вітер гуляє, носиться між будинками і деревами, забирається і під туге пір'ячко. Не всидіти маленьким пташкам ні на землі, ні на гілці: все покрито снігом, холонуть лапки. Треба стрибати, літати, щоб як-небудь зігрітися. Ох, як важко їм доводиться! Шукають вони, де б сховатися від холоду, від страшного зимового вітру. Але добре відомо: хто ситий, тому холод не страшний, тому ми повинні допомагати своїм маленьким, слабким пернатим друзям. Їм багато не треба. Хто дасть зерняток, хто - сальця, хто - ягід, хто - хлібних крихт. А скільки їх можна врятувати від голодної смерті!

Цього року зима досить сувора. Рясні вітряні снігопади чергуються з холодними морозами, що у свою чергу створює складні умови для виживання наших пернатих друзів. В цей час наша допомога їм є своєчасною та дуже потрібною і допоможе врятувати не одне пташине життя. Справжнім подарунком для птахів, в холодний зимовий період, є годівнички для їх підгодівлі. Їх можна виготовити з різноманітних матеріалів, а саме, робити з дерева, порожніх пластикових пляшок, картонних коробок. Головне пам’ятати, щоб пташкам було зручно. Ми можемо влаштовувати для птахів маленькі безкоштовні їдальні у дворах і прямо у себе на балконах. Можемо вивішувати з вікна шматочки хліба на ниточці або встановлювати у дворі годівниці з зерном і хлібом. Горобці і інші наші зимові гості цілими зграйками будуть з радістю відвідувати їх. Якщо поповнювати запаси у годівниці регулярно, птахи оселяться поблизу місць підгодівлі і влітку очищатимуть навколишні дерева від шкідників.

Підгодовуючи птахів треба звертати особливу увагу на їх раціон. Корм повинен бути збагачений вуглеводами та жирами (зерно, соняшникове насіння, різноманітні крупи). Категорично заборонено класти в годівничку чіпси, солоні горішки, сухарики з смаковими добавками.

Отже, підгодовуючи друзів наших менших, ви рятуєте їх від загибелі і допоможете зустріти теплі весняні дні.

Кiлькiсть переглядiв: 2

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.