О рідна мово, скарбе мій

Народна мудрість говорить: «Рідна мова дорога людині, як саме життя». І це так, адже без мови не може існувати жоден народ.

З метою виховання любові до рідної землі, до рідної мови, до її носія – українського народу, до народних традицій; формувати розуміння того, що мова – скарб, без якого не може існувати ні народ, ні держава.

Напередодні Міжнародного дня рідної мови, учні Плугівського НВК, на виховній годині «О рідна мово, скарбе мій!», яку вони підготували спільно з учителем української мови та літератури Грушкою О. П., торкнулися серцем до рідної мови і поринули у сиву давнину, щоб пройти тернистий шлях її розвитку. Діти спонукали плекати чудовий сад української мови, донесений до нас із глибини віків. Шануймо ж мову наших предків, мову Шевченка і Франка. Нехай вона стане мовою наших дітей і онуків, мовою наших нащадків, щоб не зникла Україна, не зник великий материк у слов’янському морі.

У ході виховного заходу школярі переглянули мультимедійну презентацію та презентували виконані власноруч листівки «Її Величність – Мова».

Кiлькiсть переглядiв: 3

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.