Тиждень української мови

З метою донести до учнів красу і багатствоукраїнської мови, формувати відчуття краси рідноїмови, розвивати мовленнєві здібності учнів, збагачувати словниковий запас, виховувати любов до рідноїмовита розуміння її краси та необхідностідля життя з 09 по 13 листопада в Плугівському НВК І-ІІІ ступенів проходив тиждень української мови, присвячений Дню української писемності та мови.

У рамках тижня учителі української мови та літератури Грушка О. П. та Синюк М. М. провели багато різноманітних заходів.

Яскраві учнівські стіннівки, присвячені рідній мові, і сьогодні милують око і вражають цікавим матеріалом, але найяскравішими заходами тижня були літературно-музичні композиції «О рідна мово, скарбе мій!» та «Мова – жива душа народу» де учні декламували вірші, гуморески, промовляли скоромовки, а також виконували музичні номери. На мовно-літературній вікторині «Без мови й народу нашого нема» школярі 8 та 9 класів розгадували ребуси, цікаві кросворди, та давали відповіді на інтелектуальні запитання цим самим, збагативши знання про рідну мову.

12 листопада у нашій школі стартував І етап Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика в якому брали участь учні з 3 по 11 клас.

Кiлькiсть переглядiв: 51

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.